Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Informatievergadering Proeftuin “CSiteVision” – Virtual en augmented reality in de voorbereidingsfase en uitvoeringsfase van gebouwen

De digitale transformatie van de bouwsector is volop bezig! Met de toepassing van BIM is er voor elk bouwproject een centraal 3D gebouwmodel beschikbaar. Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) bieden tal van nieuwe mogelijkheden om productiever te werken tijdens de verschillende fazen van het bouwproces – ontwerp, voorbereiding, uitvoering en gebruik.

Het WTCB, Howest en Sirris willen met de proeftuin “CSiteVision” diverse mogelijkheden van VR, AR en MR tonen. Daarbij willen we technologieleveranciers, bouwbedrijven en andere bouwpartners met elkaar in contact brengen opdat ze elkaar versterken en zo de ontwikkelingen op het gebied van AR/VR-technologie voor de bouwsector versnellen.

Vraagt u zich als bouwbedrijf af welke meerwaarde AR kan betekenen voor uw activiteiten of gebruikt u VR vandaag al? Wil u als softwareontwikkelaar uw AR toepassing ook voor bouwtoepassingen inzetten of plant u de ontwikkeling van een VR applicatie ? Dan bent u van harte welkom op de startvergadering van de proeftuin “CSitevision”. Tijdens deze korte vergadering willen we het project toelichten, enkele voorbeeldapplicaties uit de sector tonen, evenals de mogelijkheden om als bedrijf actief deel te nemen aan het project.

Programma:

10h30-11h: ontvangst

11h-12h30: voorstelling partners en project

12h30-14h00: broodjeslunch en bezoeken labo DAE voor wie wenst

Schrijf u hier in!

Share This Story, Choose Your Platform!