Bouwtrends op basis van houtskeletbouw, geprefabriceerd beton en/of een verbetering van de bouwprocessen
Efficiënter bouwen, het is een streefdoel voor alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces. Zo kan de doorlooptijd op de werf sterk ingekort worden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de nieuwe digitaliseringsmogelijkheden (zoals BIM), flexibele productiemethoden en beter gestroomlijnde bouwprocessen (of een combinatie hiervan).
Aan de hand van 5 cases uit binnen- en buitenland wordt geïllustreerd welke bouwtechnieken tegenwoordig in opmars zijn om werven efficiënter en met minder
fouten af te ronden en dit, binnen de vooropgestelde termijnen en budgetten.

Doelgroep
Aannemers, architecten, producenten van bouwmaterialen en bouwoplossingen, studiebureaus, bouwpromotoren.

Plaats

LITC
Nikelaan 1
2430 LAAKDAL

Programma

18u20 Ontvangst met broodjes
19u00 Inleiding: nieuwe bouwtrends, efficiënter bouwenNAV + Cluster bouwindustrialisatie.
19u10 Omvorming van de Leopoldtoren te Evere tot een woningcomplex. Reconversieproject: hergebruik van het betonnen skelet, luchtdichte afwerking via houtskeletwanden, gevelbekleding en metalen terrassen. Koen Vercaempt, Sibomat.
19u35 Nieuwe kantoren van Kumpen. Een zoektocht naar bouwtijdverkorting van 13 naar 5 maanden door te focussen op de werkvoorbereiding. Lean bouwen en BIM. Dieter Froyen, Kumpen.
20u00 Efficiënte hoogbouwconcepten, gesteund op de internationale ervaring. Combinatie van BIM, staalskeletbouw en houtskeletbouw.
Geert Hoevenaghel, Etex.
20u25 Studentenhuisvesting en appartementen op basis van demonteerbare houtskeletelementen en vliesgevels met steenstrippanelen. Korte uitvoeringstermijnen, foutloze montage en aanpasbaarheid aan de toekomstige noden. Margo Colson, Machiels Building Solutions.
20u50 Van zichtbeton naar panelen uit architectonisch beton. Uitbreiding van het VTI Roeselare op basis van een BIM-ontwerp en BIM-uitvoeringsplannen, wat leidde tot een snellere productie en montage. Lode Declerck, BM Engineering.
21u15 Netwerking.