Ibens

 

Website : www.ibens.be

 

Wie zijn we ?

Als ontwikkelde bouwer biedt Ibens geïntegreerde oplossingen aan die het bouwproces overstijgen, dit na meer dan 30 jaar ervaring in nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Ibens NV maakt deel uit van de Nederlandse holding ASVB (Aan de Stegge Verenigde Bedrijven).
Deze groep bestaat uit een 20-tal zelfstandig opererende bouw- en projectontwikkelingsbedrijven actief in België, Nederland en Duitsland.

Sinds 2005 heeft Ibens zich succesvol geprofileerd als specialist in zorghuisvesting.
Door die bewuste keuze heeft het enorm veel kennis in huis over het ontwerpen, engineeren, bouwen en ontwikkelen van zorgprojecten.
Een project dat een woonfunctie én een zorgfunctie combineert, legt de bouwheer bijzondere eisen op.
Er dient rekening gehouden te worden met normen en regelgeving rond veiligheid, comfort en toegankelijkheid én men staat voor de grote uitdaging om het project economisch leefbaar te maken.

Gelukkig vindt men bij Ibens een ervaren en betrouwbare partner. Ibens maakt namelijk het verschil door opgebouwde sectorkennis, procesbeheersing en hun cultuur van ontzorging, partnering en respect.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Projecten

http://www.ibens.be/projecten

Selectie:

  • Woonzorgcentrum Amandina te Wuustwezel -> bouwen van 97 woonzorgkamers en 20 assistentiewoningen, verbouwen en renovatie van kapel die nu dienst doet als ontmoetingsruimte.
  • Zorghotel Drie Eiken te Edegem -> bouwen van een zorghotel met 68 kamers.
  • Assistentiewoningen Het Muydenhof te Schelle -> bouwen van 36 assistentiewoningen, volledig BEN gebouwd.
  • Woonzorgcentrum en Assistentiewoningen Golf bij Zilverduin in De Haan -> bouwen van 102 woonzorgkamers, waarvan 27 suites en 70 assistentiewoningen.
  • Site Roobeekpark te Ardooie -> bouwen van een site die uit drie woonvormen bestaat: flats levensloopbestendig wonen (39), assistentiewoningen (+/- 70) en een woonzorgcentrum (56), uniek, want ongeacht zijn zorgbehoefte of zelfstandigheid, kan men blijven wonen in zijn vertrouwde omgeving.