2019-03-18T10:39:07+01:00

Q-bus

Website : www.q-bus.net

Wie zijn we ?

Q-BUS Architectenbureau legt de focus op architectuuropdrachten voor bedrijven, projectontwikkelaars, schoolbesturen en overheden.
Het werkterrein is voornamelijk Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. We koppelen architecturale waarde aan een goede techniciteit, met aandacht voor energiezuinigheid, duurzaamheid en comfort voor de gebruikers. Alle projecten worden opgebouwd volgens de BIM-methodiek.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Door steeds hogere energieprestatie-eisen en door de stijging van materiaalprijzen en transportkosten is bouwen duur geworden. Logischerwijze wordt er gezocht naar besparingen op de uitvoeringskosten. Op de klassieke wijze is dat nefast voor het leveren van kwaliteit.
Net zoals het Ford model T in het begin van de vorige eeuw zowel een betaalbare als een kwalitatieve auto werd door de industrialisering van het assemblageproces, kan bouwen in de 21ste eeuw betaalbaar gehouden worden door bouwindustrialisatie. Zelfs met een substantiële upgrade van kwaliteit.
Op maat gemaakte grote elementen kunnen in gecontroleerde en betere omstandigheden worden geprefabriceerd dan het kleinschaliger verwerken van de basismaterialen op de werf. We gaan van “voornamelijk stapelen” naar “voornamelijk monteren”. Maar ook bij hybride constructiemethodes, waarbij slechts een bepaald gedeelte geprefabriceerd is, heeft bouwindustrialisatie voordelen. Vooral op het vlak van faalkost-reductie, planning en kortere uitvoeringstermijnen. Het aandeel “hightech” in het bouwproces moet groter worden en zich zoveel mogelijk vooraan op de tijdlijn bevinden, waar het positief effect het grootst is.

Projecten

Als BIM-adept introduceren we steeds meer principes van bouwindustrialisatie in onze projecten. Daarbij zijn we ervan overtuigd dat we niet krampachtig de vormentaal van een klassiek stapelprincipe moeten imiteren. We moeten evolueren naar een nieuwe vormentaal, die de mogelijkheden door bouwindustrialisatie optimaal benut.

2023-01-04T09:52:21+01:00

Deschacht Plastics

Website : www.deschacht.eu

Wie zijn we ?

Bij ons vind je alles onder één dak.
De veeleisende, kwaliteitsbewuste bouwprofessional heeft in onze filialen de keuze uit een productassortiment van meer dan 15.000 artikelen. Ons ruime aanbod omvat riolerings- en afvoermaterialen; dak-, gevel- en isolatiematerialen en folies.
Via onze webshop en een netwerk van 10 distributiecentra, verspreid over heel België, garanderen wij een snelle levering.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Advies nodig? Wij begeleiden uw bouwproject!
Met gespecialiseerde teams in dak-, isolatie- en rioleringsmaterie bieden wij de geschikte bouwtechnische oplossing voor elk project. Zeker bij grotere bouwopdrachten kan de praktische expertise en het advies van Deschacht een meetbaar verschil maken. Onze experts koppelen diepgaande productkennis aan concrete ervaring met het plaatsen van die producten via een fijnmazig netwerk van deskundige onderaannemers.

Projecten

2018-05-07T14:10:30+02:00

ION

Website : www.ion.be

Wie zijn we ?

ION is een “new school” projectontwikkelaar die architecturale en kwalitatief hoogstaande projecten realiseert.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Als opdrachtgever/ bouwheer hechten we veel belang aan de bouwkwaliteit en bouwefficiëntie. We hebben vastgesteld dat dit begint bij een grondige voorbereiding en ondersteund kan worden door de implementatie van off-site voorbereiding en gebruik van prefab- elementen. Tijdens de werken zal de foutenlast en faalkost hierdoor significant dalen.
Tot slot kan dit ook een positief effect hebben op de bouwtermijn. Dit alles zou er finaal moeten toe leiden dat ook de bouwkost kan dalen.

Projecten

2018-05-07T14:10:01+02:00

Bostoen

Website : www.bostoen.be

Wie zijn we ?

Bij bostoen bouwen we niet zomaar huizen, wij creëren jouw thuis. Dat ene nest waar je volledig jezelf kan zijn. Samen gaan we met jou op zoek naar je nieuwe thuis, want…

Thuiskomen, da’s bostoen!

Onze visie op bouwindustrialisatie

Momenteel is onze ruwbouwstructuur volledig gerealiseerd in prefab elementen, alsook een prefab scharnierdak. We willen hier nog verder in gaan, zowel op de werf als op office-niveau, waar in de voorbereidende fases al meer rekening wordt gehouden met industrialisatie en prefabricatie (BIM e.d.)

Projecten

2018-05-07T14:09:15+02:00

Van der Gucht Bouw NV

Wie zijn we ?

Bouwpunt Van der Gucht is een handelaar in bouwmaterialen (Ruwbouw, dak, isolatie, geventileerde geveloplossingen, afwerking, hout en tegels).

Onze visie op bouwindustrialisatie

Zolang er gebouwd wordt, gaan er materialen op de werf moeten geraken op een efficiënte manier. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de handelaar in bouwmaterialen die, in tegenstelling tot specifieke fabrikanten, een ruime waaier aan producten kan aanbieden. De uitdaging is om deze logistieke flow zo efficiënt mogelijk te organiseren.
Verder is Bouwpunt Van der Gucht gespecialiseerd in het verzagen, frezen & boren van gevelpanelen (Eternit, Trespa, Rockpanel & Alucobond). De platen worden volledig op maat klaargemaakt om een efficiënte plaatsing op de werf mogelijk te maken.

Projecten

2018-05-07T14:08:44+02:00

S-pod Benelux

Website : www.s-pod.be

Wie zijn we ?

Steeds vaker krijgen wij de vraag om gebruiksklare badkamers voor nieuwbouw en renovatie te leveren. In de sociale woningbouw, zorgsector, studentenhuisvesting, in hotels, treinen en op cruise schepen vormen modulaire (geprefabriceerde) badkamers de enige snelle en kostenbesparende oplossing.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Wij zijn met name actief in renovatie, herbestemming en transformatie van bestaande objecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoren die omgebouwd worden naar studenten- en / of jongerenhuisvesting.

Ons S-pod gebruiksklare badkamerconcept zorgt ervoor dat slechts 2 personen binnen een dag een badkamer volledig operationeel hebben. Weeg dit af ten opzichte van 6 disciplines voor een gemiddelde badkamer.

Ons concept wordt steeds meer omarmt in Nederland, met name ook omdat vakkundig personeel steeds schaarser goed wordt.

Ook installatiebedrijven weten ons steeds meer te vinden. Dat lijkt in eerste instantie onlogisch, maar dat is het niet.

Projecten

2018-05-07T14:08:20+02:00

Portisa

Website : www.portisa.eu

Wie zijn we ?

Portisa is een Nederlands (/Italiaans) familiebedrijf van prefab sanitair units welke volledig op maat ontwikkeld en gebouwd voor nieuwbouw en transformatie projecten. Het oorspronkelijke concept van onze badkamer komt voort uit onze ruime ervaring in de scheepsbouw sector. We zijn een no-nonsense organisatie met passie voor esthetiek en creativiteit waarbij de klantwens centraal blijft.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Naar ons inziens is de prefab badkamer één van de voorlopers van de bouwindustrialisatie. Met dit concept worden er al vele traditionele disciplines weggehaald van de bouwlocatie. Echter zijn wij van mening dat er samen met bouwers, ontwikkelaars nog een hele slag gemaakt kan worden en bemerken wij dat de koudwatervrees voor een prefab badkamer nu pas weg lijkt te gaan. Een andere en open mindset zal ervoor zorgen dat een product als dat van ons nog efficiënter in het bouwproces ingezet kan worden.

Projecten

2018-05-07T14:08:01+02:00

ONE Smart Control

Wie zijn we ?

ONE Smart Control brengt de technieken in een woning samen. Het is het brein van de hele technische installatie. Omdat de installatie dankzij powerline technologie over het bestaande elektriciteitsnet communiceert, maakt ze van elektriciteitskabels heuse communicatiesnelwegen. ONE Smart Control wil slim wonen eenvoudig bereikbaar maken voor iedereen. Zo kunnen meer mensen op een intuïtieve en slimme manier veilig, comfortabel en energiezuinig wonen. ONE Smart Control levert zowel energiemonitoring, als alle comfortfuncties. Het is de enige oplossing op de markt die dit alles op een geïntegreerde manier waarmaakt.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Onze oplossingen standaard in elke woning, prefab woningbouw en eenvoudige oplevering.

Projecten

2018-05-07T14:07:40+02:00

OFF SITE BELGIUM

Wie zijn we ?

Als producent van kant en klare badkamer units hebben wij distributie over gans Europa. Wij hebben referenties zowel in België, Nederland, Duitsland, Denemarken, enz…

Wij produceren voor studentenhuisvesting, ziekenhuizen, serviceflats, appartementen, studio’s, hotels en veel meer…

Onze cellen worden geleverd in composiet, betegeling of andere.

Allen op maat, volgens de wensen van onze klant in verschillende uitvoeringen mogelijk.

Onze visie op bouwindustrialisatie

Wij prefereren prefab bouwtechnieken waarbij wij tot onze spijt moeten vaststellen en melden dat ons land hier sterk achter blijft.

Projecten

2018-05-07T14:06:58+02:00

Litobox BVBA

Website : www.lito.be

Wie zijn we ?

Litobox heeft de ambitie als pionier op te treden in het opschalen van hernieuwbare energie in (woon)gebouwen door het ontzorgen van de professionele bouwpartner.

Met de Litobox leveren wij de slimste 3m² van uw gebouw, geplaatst op de werf in minder dan één uur! De Litobox combineert de warmtepomp, zonneboiler, PV-installatie, batterijopslag, regenwaterinfiltering, ventilatie, elektrische uitrusting en het internetwerk in één toestel.

Is uw woning of appartement al Litobox-ready?

Think inside the box!

Onze visie op bouwindustrialisatie

Bouwindustrialisatie = tienduizend jaar menselijke bouwervaring + tweehonderd jaar industrialisatie + tien jaar energiedenken

Bouwindustrialiatie faciliteert maatschappelijk verantwoord ondernemen (profit, people, planet) en zal daarom een succes worden voor de sector, het publiek en het klimaat!

Projecten

Ga naar de bovenkant